Het buitenleven begint bij je voordeur
Je woont hier heerlijk aan het water, een mooie straat of een groen plantsoen. In de omgeving is er volop ruimte, in een uitgestrekt weidelandschap met water en groen. Hier kun je wandelen, fietsen of paardrijden. Er is aandacht voor biodiversiteit; bij de keuze van alle beplanting in de openbare ruimte houden we rekening met bestuivende insecten. Je maakt met je gezin de seizoenen van dichtbij mee. Uit Zuidpolder hoef je niet meer weg, voor de hele familie is plek.

De natuurspeelplekplek geeft kinderen de mogelijkheid om dichtbij huis te spelen. Deze plek heeft ook een ecologische functie én is aantrekkelijk voor hardlopers, bootcampers, etc. Er is een apart hondenlosloopgebied. Ruimte voor iedereen dus.

Klimaatadaptief
Greenlabel helpt ons om onze duurzame ambities meetbaar te maken en te komen tot een aantoonbare gezonde woon- en leefomgeving waarbij groen en duurzaam centraal staan. Een werksessie met hen inspireerde ons om een kansenkaart te ontwikkelen die inzichtelijk maakt hoe we in Zuidpolder omgaan met het veranderende klimaat, nu en in de toekomst. Die kansenkaart is binnenkort beschikbaar.

In het hart van Nederland
Eemnes ligt in het hart van Nederland aan de rand van ’t Gooi. Vanuit Zuidpolder ben je in een paar minuten in het centrum van Eemnes en met de auto in enkele minuten op de A27. Hiervandaan is heel het land snel bereikbaar.

Alles binnen handbereik
Eemnes staat bekend om het bloeiende culturele en actieve sport- en verenigingsleven. Alle voorzieningen zijn voorhanden, zoals een gezondheidscentrum en zes basisscholen. En voor een middelbare school bieden buurgemeenten Huizen, Laren en Baarn volop keus. In het sfeervolle centrum van Eemnes vindt u alle winkels voor de dagelijkse boodschappen.

Ontspannen wonen
Wilt u een avond ongedwongen tafelen? Dat kan bij Grand Café Eemland. Of strijk op een mooie zondagmiddag neer op het terras van restaurant De Haven van Eemnes. Goede kans dat u er blijft hangen voor een lekker diner. En zo heeft Eemnes nog veel meer leuke plekken. Zoals de sfeervolle haven voor watersporters en het paardenpad voor ruiters in het groen. En wilt u eens wat anders? ’t Gooi met het Singer kunstmuseum en al haar goede horeca en luxe winkels ligt om de hoek. Maar ook in Zuidpolder is er ruimte voor kunst. Verschillende kunstenaars krijgen de ruimte om hun uitingen in de wijk terug te laten komen.

Kortom, het is ontspannen wonen in Zuidpolder!