Samen met uw toekomstige buren uw huis ontwikkelen? In Zuidpolder kan dat!

Zuidpolder biedt ruimte voor een zelfbouwproject in de vorm van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Voor het CPO-project is een fraaie locatie gereserveerd aan de rand van Zuidpolder, aan de Hilhorststraat. Hier kunnen 8 tot 12 woningen worden gerealiseerd.

Wat is Collectief Particulier Opdrachtgeverschap?
Een groep mensen met dezelfde ideeën en wensen koopt samen een kavel en bouwt daar hun eigen woning. Dat heet Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). 

Bij CPO gaat u samen met uw toekomstige buren, georganiseerd in een vereniging, in eigen beheer uw woning realiseren. De vereniging is opdrachtgever en wordt begeleid door een deskundige die de groep ondersteunt in de contacten met verschillende betrokken partijen.

Woning op maat
Vanaf de start heeft u invloed op uw woning en de inrichting van de openbare ruimte op uw gemeenschappelijk kavel. Achter uw voordeur bepaalt u zelf hoe uw woning eruit komt te zien. Het resultaat is een woning op maat, die uiteraard moet voldoen aan de beeldkwaliteitseisen die voor Zuidpolder gelden.

Bekijk voor meer informatie het Beeldkwaliteitsplan en Bestemmingsplan Zuidpolder. Voor het CPO-kavel is een apart beeldkwaliteitsplan in de maak.

Voor wie?
CPO is voor wie zelf een huis wil ontwikkelen. Met name voor mensen met specifieke wensen zoals een levensloopbestendige woning of gemeenschappelijke ruimtes, biedt zelf bouwen in de vorm van CPO mogelijkheden.

U kunt aan dit CPO-project deelnemen als u in Eemnes woont of een maatschappelijke of economische binding hebt met Eemnes.

Belangstelling peilen
Het CPO-project wordt pas in gang gezet bij voldoende belangstelling. Iedereen die zich aanmeldt maakt een gelijke kans, omdat er wordt geloot. Wel moet u als CPO-deelnemer voldoen aan de voorwaarden m.b.t. maatschappelijke en/of economische binding met Eemnes.

Wilt u op de hoogte blijven over de voortgang van het CPO-project? Meld u dan aan als geïnteresseerde via het aanmeldformulier

 

Handige documenten/downloads

t
Locatie CPO-project en omgeving

 


Locatie CPO-project rood omkaderd