Duurzame sociale woningbouw voor huurders in Zuidpolder – Eemnes

Met de bouw van 31 sociale huurwoningen in Zuidpolder-Eemnes, komt er een mooie plek bij waar huurders van de Alliantie energiezuinig kunnen wonen. Gemeente Eemnes, de Alliantie, Van Wijnen en andere betrokken partijen vierden 2 oktober de start bouw van deze betaalbare woningen, waarvoor wethouder Jan van Katwijk het startschot gaf.

‘Ik ben heel blij met de bouw van deze sociale huurwoningen. Want wij streven naar een evenwichtig aanbod aan woningen voor alle doelgroepen in Eemnes.’

Duurzaam en energiezuinig wonen
Het project ligt ten zuiden van het BEL-kantoor en bestaat uit 19 appartementen en 12 eengezinswoningen, met een EPC-waarde van 0. Deze norm geeft aan hoe energiezuinig een huis is. Om dat te bereiken worden de woningen onder andere voorzien van hoogwaardige isolatiematerialen en zonnepanelen. ‘Toekomstige bewoners hebben straks het voordeel van een lagere energierekening en lagere maandlasten. Een betaalbaar huis dat bijdraagt aan een goede kwaliteit van wonen en leven.’, zegt Koos Koolstra, directeur de Alliantie regio Amersfoort. ‘

‘Wij vinden het een waardevolle toevoeging om voor huurders van de Alliantie een prettige woonomgeving te realiseren en bij te dragen aan de maatschappelijke doelstelling van de Alliantie en de Gemeente Eemnes.’, aldus Frank Klomp, directeur projectontwikkeling Van Wijnen. Het ontwerp van Van Bokhorst Architecten past goed binnen het dorpse karakter van Zuidpolder.

De eengezinswoningen worden naar verwachting in januari 2019 aangeboden op Woningnet Eemvallei en de appartementen in april 2019. Om te kunnen reageren op een woning, is inschrijving bij Woningnet nodig. Hier zijn voorwaarden aan verbonden. Meer informatie op www.woningneteemvallei.nl.