Kleurwedstrijd Boomfeestdag 2024

Gefeliciteerd! Op 6 mei hing wethouder Theo een eremedaille om bij Elina (8 jaar), Abel (5 jaar) en Seger (3 jaar). Zij hadden de eerste prijs in hun leeftijdscategorie bij de kleurwedstrijd Boomfeestdag 2024. Broertjes, zusjes en (groot)ouders waren bij dit feestelijk moment in het BEL-kantoor aanwezig en er werd flink geklapt voor de trotse winnaars.

Zelf spitten en zaaien is een leuke natuurbeleving voor een kind. Met de gewonnen tuinset en bloemenbommen kunnen ze thuis zaaien en straks zien hoe vlinders en bijen hun bloemen bezoeken’, zegt wethouder Reijn. ‘Zo leren ze spelenderwijs méér over de natuur.’ Van de chocoladebloemen – die ook bij de prijs hoorden! –  werd alvast lekker gesnoept.

Bekijk hieronder de winnende kleurplaten:

Boomfeestdag 2024

Zon, zand, wormen en veel pret! Woensdag 20 maart jl. was een heerlijke, zonnige dag voor de kinderen van Zuidpolder om Boomfeestdag te vieren, bij de watergang aan de zuidgrens.

Bomen

Het geriefbosje is langs het water uitgebreid met een fladderiep, zomerlinde en ruwe berk. Bomen die met hun geurende bloemen, vruchten of ruwe bast veel insecten en dus ook vogels aantrekken. Bij de bouw van project Zuidpolder is zorgvuldig het geriefbosje in stand gehouden; een historisch landschappelijk element. Vroeger stond er bij alle boerderijen zo’n bosje, waar het hakhout vandaan kwam voor gebruik in en rond het huis of bijvoorbeeld hout voor bezemstelen.

Wethouder Theo Reijn van Eemnes viert samen met kinderen uit Zuidpolder Boomfeestdag

Regenwormen

De kinderen hielpen met veel griezelende pret wethouder Theo Reijn met het uitstrooien van regenwormen bij de net geplante bomen. Regenwormen zijn ijverige tunnelbouwers en graven tot wel 3 meter diep. Voedingsstoffen komen door de wormengangen diep in de grond en bomen en planten nestelen hierin ook  hun wortels. Zo kunnen planten en bomen goed groeien en bloeien. De gangetjes lopen vol wanneer het regent. In droge tijden kunnen planten en bomen fijn gebruik maken van die wateropslag.

Educatie

Wethouder Theo Reijn: ‘Boomfeestdag is elk jaar weer een feestelijk moment om ook de kinderen te betrekken bij de natuur in de wijk. Dit jaar leerden ze dat regenwormen heel nuttig zijn. Dat was best wel eng zo’n handje zand vol met krioelende wormen.’ Om het leerelement om een leuke manier te versterken, kregen de kinderen geurige tijm- en bieslookplantjes mee. Leuk om thuis te planten, te verzorgen én om mee te koken.

Dorpse gezelligheid

Als voorpret richting Boomfeestdag hadden de kinderen Boomfeestdag-kleurplaten gemaakt die zij enthousiast bij wethouder Reijn inleverden. Voor de mooiste tekeningen in 3 leeftijdscategorieën volgt er een prijs. Niet alleen de kinderen hadden een gezellige middag, ook hun (groot)ouders en toekomstige bewoners van Zuidpolder maakten van de gelegenheid gebruik met elkaar kennis te maken.

 

Publicatie Ontwerpbestemmingsplan ‘Wakkerendijk 106 e.o.’ Eemnes

Eemnes, 19 december 2023

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Eemnes maakt bekend het ontwerpbestemmingsplan Wakkerendijk 106 e.o. vanaf 19 december -gedurende 6 weken- tot en met 29 januari 2024 ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Wakkerendijk 106 e.o.’ is opgesteld op basis van de afspraken die in 2020 en 2021 zijn gemaakt bij de verhuizing van manege Paardenvreugd en de aankoop van een deel van het terrein door de gemeente. Essentie is dat een overlast gevende bestemming ‘Paardenbedrijf’ wordt vervangen door onder andere de bestemmingen Wonen, Groen, Water en een Caravanstalling in de grote schuur om geen andere (overlast gevende) bedrijven mogelijk te maken.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij de balie Vergunningen van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5, 3755 AZ in Eemnes. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 14 035. U kunt de stukken ook via www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om eventuele zienswijzen in te dienen voordat het plan definitief door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

 

Start bouw Lindetuin fase 1, Zuidpolder-Eemnes

Licht aan! Op woensdag 13 december startte Heijmans officieel met de bouw van 41 koop- en huurwoningen in Lindetuin fase 1. Als symbolische start deden wethouder Theo Reijn, Chris Ridderbos van de Alliantie Ontwikkeling en Sandra Kool van Heijmans het licht aan op het bouwterrein en in twee kerstbomen, onder enthousiaste bijval van de toekomstige bewoners.

Woningvariatie

Lindetuin ligt centraal in Zuidpolder. In fase 1 bouwt Heijmans 20 huurwoningen voor woningcorporatie de Alliantie en 21 koopwoningen; rij- en hoekwoningen, woningen met slaapkamer en badkamer op de begane grond en een vrijstaande woning. Sandra Kool van Heijmans zegt hierover: ‘Als makers van een prettige en gezonde leefomgeving kijken wij met trots naar de bouw van Lindetuin; opnieuw een fraai project binnen Zuidpolder. Hier kun je ontspannen wonen, spelen en recreëren in een groen en waterrijk gebied.’ Haar mededeling dat de volgende kerstboom in hun nieuwe huis stond, werd door de toekomstige bewoners blij ontvangen.

‘Opnieuw was er grote belangstelling voor de nieuwe woningen in Zuidpolder. Fantastisch dat ook nu weer veel Eemnessers hier hun nieuwe thuis hebben gevonden. Nu de bouw is gestart, kijken zij uit naar de oplevering in het nieuwe jaar. Is dat geen mooi vooruitzicht?’, zegt wethouder Theo Reijn. Ook lichtte de wethouder toe dat met de snelle busverbinding die nu wordt aangelegd, Eemnes nog beter bereikbaar is. ‘In de spits rijdt de bus zes keer in het uur en brengt je in een kwartiertje in Hilversum. En met één keer overstappen ben je ook snel in Amsterdam of Almere of zelfs in Berlijn!’

Inschrijven voor de 20 sociale huurwoningen kan in het tweede kwartaal van 2024 via Woningnet. Woningcorporatie de Alliantie wijst de woningen toe. Chris Ridderbos van de Alliantie Ontwikkeling:

Met deze kleine eengezinswoningen spelen wij in op het groeiend aantal kleinere huishoudens. Ook deze kleine huishoudens bieden wij de mogelijkheid om in een huis met tuin te wonen. En dat in Zuidpolder, een plek met een hoogwaardig openbaar gebied en veel architectonische kwaliteit. Wij zijn er trots op dat wij ook in zo’n hoogwaardig woongebied ruimte kunnen bieden aan mensen met een bescheiden inkomen.’

Maakkennis met de buren

Weer of geen weer, dat maakte voor de sfeer duidelijk niet uit. Het Eemnesser duo Popy & Jelle droeg haar muzikale steentje bij aan het gezellige samenzijn. Bijna alle toekomstige bewoners waren aanwezig. Zij maakten graag gebruik van de gelegenheid om kennis te maken met hun nieuwe buren en samen feestelijk het glas te heffen.

Verkoop Lindetuin fase 2B start 21 september

Start verkoop
Op donderdag 21 september om 15:00 start Van Wijnen online de verkoop van Lindetuin fase 2B.

De woningen
In fase 2B vind je 20 woningen, waaronder bovenwoningen (ca. 48m²) met verdieping/zolder, benedenwoningen (ca. 58m²) met voor- en achtertuin en compacte tussenwoningen (ca. 89 m²) met 2 slaapkamers. Ook zijn er 2 royale hoekwoningen (ca. 123 m²) met 3 slaapkamers en een fijne tweede etage.

Prijsindicaties
4 benedenwoningen vanaf € 300.000 V.O.N.*
8 bovenwoningen vanaf € 210.000 V.O.N.*
8 rijwoningen vanaf € 385.000 V.O.N.*
*De vanaf prijzen zijn exclusief de kosten voor de energievoorziening. Deze kun je leasen of kopen, zie de separate prijslijst.

Informatie en inschrijven
Op 21 september kun je vanaf 15.00 uur vanaf de website alle verkoopinformatie downloaden, zoals verkooptekeningen, technische omschrijving en prijslijst, en op je gemak doornemen.

Je kunt inschrijven tot en met zondag 1 oktober via je persoonlijke account op de website. Je kunt alle bouwnummers opgeven waar je belangstelling voor hebt.

Toewijzingscriteria
Voor 18 van de 20 woningen gelden toewijzingscriteria, een zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding. Ook deze voorwaarden kun je vanaf de start verkoop via de website downloaden.

Veel interesse op informatieavond Lindetuin fase 2A, Zuidpolder-Eemnes

Dinsdag 18 juli was de drukbezochte informatieavond in het Huis van Eemnes, over 21 woningen in Lindetuin fase 2A. Nog vóór de openingstijd liepen de eerste geïnteresseerden al binnen! De woningtypes en –ontwerpen spreken duidelijk een breed publiek aan. Voor alle woningvragen stonden medewerkers van Van Wijnen, makelaar Van der Waaij en projectbureau Zuidpolder klaar, daarnaast waren er financieel adviseurs aanwezig. Handig als je nog nooit met de koop van een huis te maken hebt gehad.  

 

Woningen

In Lindetuin fase 2A bouwt Van Wijnen 21 koopwoningen met prijzen vanaf € 409.000,- V.O.N. ‘Dat er opnieuw grote belangstelling is voor woningen in Zuidpolder verbaast mij eigenlijk niet”,  zegt wethouder Theo Reijn. ‘Ondanks de wisselende berichten over de woningmarkt blijft Zuidpolder in trek door een variatie aan woningen. Voor elke doelgroep is er keuze in dit zuidelijke woongebied van Eemnes, met veel ruimte, speelplekken en groen.’

 

Rogier Meeuse van Van Wijnen vertelt blij te zijn met de grote belangstelling voor Lindetuin fase 2A. “De diversiteit aan woningtypes, van levensloopbestendige woningen, XL-woningen en rijwoningen, maakte dat er ook een grote variëteit aan belangstellenden aanwezig was. Een geslaagde avond dus, met serieuze belangstellenden en enthousiaste reacties op de ontwerpen. Wij zijn er blij mee!’

In september start Van Wijnen met de verkoop van rijwoningen en sociale-koopwoningen, uitgevoerd als beneden- en bovenwoning. Prijzen en overige informatie zijn in september te vinden op de website.

 

Inschrijftermijn en toewijzing woningen

De inschrijving verloopt volledig digitaal via een persoonlijk woonaccount op www.lindetuin-fase2.nl  Voor 6 comfortwoningen gelden toewijzingscriteria. Zondag 27 augustus a.s. sluit de inschrijving voor fase 2A en de toewijzing van de woningen is op 28 augustus, onder toezicht van de notaris. Alle inschrijvers ontvangen bericht.

 

Foto’s: Margot Brakel fotografie

13 juli 2023: start verkoop Lindetuin fase 2A

Goed nieuws! Van Wijnen start binnenkort met de verkoop van de eerste woningen van Lindetuin fase 2. De 21 aantrekkelijke en energiezuinige woningen van Lindetuin fase 2A gaan op 13 juli a.s. in verkoop en de 20 woningen van fase 2B volgen in september.

Neem vast een kijkje op de website voor een goed beeld van de 13 verschillende woningtypes in Lindetuin fase 2.

Verkoopinformatie en inschrijfformulier Lindetuin fase 2A
Vanaf 13 juli vind je op de website alle verkoopdocumentatie, prijslijsten en overige informatie van fase 2A. Voor een deel van de woningen gelden toewijzingscriteria, een zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding. Deze informatie kun je downloaden via de website, evenals het inschrijfformulier. Geen haast: je kunt je inschrijfformulier voor fase 2A inleveren tot en met zondag 27 augustus a.s. Daarna volgt de toewijzing van de woningen. Neem voor vragen contact op met de makelaar.

Voor ieder wat wils
Het woningaanbod in fase 2A en 2B is heel gevarieerd.

  • In fase 2A vind je 21 woningen in 9 verschillende woningtypes, zoals fraaie twee-onder-een-kapwoningen in diverse maten en uitvoeringen, comfortabele levensloopbestendige woningen (‘comfort-woningen’) met een bad- en slaapkamer op de begane grond. De comfort-hoekwoningen zijn zelfs voorzien van een garage. Ook zijn er charmante hoek- en tussenwoningen in verschillende maten (L en XL) en uitvoeringen.
  • In fase 2B komen 20 woningen in 4 verschillende woningtypes: 6 rijwoningen, 2 hoekwoningen en 12 sociale koopwoningen uitgevoerd als beneden-/bovenwoningen

Informatieavond dinsdag 18 juli a.s.

Op de inloopavond in de Dijkzaal van het Huis van Eemnes heb je op 18 juli van 19.00-21.00 uur gelegenheid om al je vragen te stellen over wonen in Lindetuin fase 2. Je kunt dan de maquette en de woningimpressies op groot formaat bekijken en een brochure meenemen. Ook zijn er adviseurs aanwezig om financieringsvragen te beantwoorden.

 

 

Lindetuin fase 2 in verkoop

De 21 woningen van Fase 1 zijn nog maar net toegewezen en nog deze zomer start al weer de verkoop van de 41 woningen in fase 2!

Voor elk wat wils

Van rij- of bovenwoningen voor singles en starters tot levensloopbestendige woningen met badkamer en slaapkamer op de begane grond en grote gezinswoningen. Met 13 verschillende woningtypes biedt Lindetuin Fase 2 echt voor elk wat wils. Neem hier een kijkje bij de woningen of bekijk de kaart van Zuidpolder.

 

De woningen hebben een gevarieerde landelijke architectuur en sluiten mooi aan bij de bestaande bouw in Zuidpolder. In het ontwerp is veel gewisseld met dakvorm, steenkleur, raamverdeling en houtaccenten. Ook zijn de woningen voorzien van fraaie details. Denk hierbij aan de gevelmakelaars bij de puntgevels, omkaderde voordeuren, roedes in de ramen en accent stroken in het metselwerk. Door de wisseling van de verschillende elementen is bijna geen huis hetzelfde.

 

Toewijzingscriteria

Voor 26 woningen gelden er toewijzingscriteria, een zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding, t.w.:

  • 12 beneden- en bovenwoningen
  • 6 hoek- en tussenwoningen
  • 8 Comfortwoningen

De voorwaarden kun je vanaf de start verkoop via de website downloaden.

 

Blomsingel: beneden- en bovenwoningen

 

 


Beukeboomstraat
: rij- en hoekwoningen aan het water

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaststelling uitwerkingsplan 13, deelgebied 3.1/3.2, Zuidpolder Woongebied in Eemnes

Het college burgemeester en wethouders van gemeente Eemnes heeft op 9 mei 2023 het Uitwerkingsplan 13, Zuidpolder Woongebied, deelgebied 3.1 en 3.2 (NL.IMRO.0317.E029UWPZpolderWB13-Va01) vastgesteld. Het ontwerpuitwerkingsbestemmingsplan heeft van 27 januari 2023 – gedurende 6 weken – tot en met 9 maart 2023 ter inzage gelegen.
Inhoud uitwerkingsplan
Het uitwerkingsplan bevat in de huidige verkaveling 82 woningen bestaande uit 20 sociale huurwoningen, 8 sociale koopappartementen, 4 midden huur/koop hoekwoningen, 4 midden dure koopappartementen, 12 grondgebonden seniorenwoningen, 14 midden dure grondgebonden tussenwoningen, 15 dure grondgebonden hoek- en rijwoningen, 4 topdure twee-onder-één-kap woningen en 1 top dure vrijstaande woning.
Periode van terinzagelegging
Het vastgestelde uitwerkingsplan ligt vanaf 5 juni 2023 – gedurende 6 weken – tot en met 16 juli 2023 ter inzage bij balie Vergunningen in het kantoor van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5 te Eemnes. U kunt hier uitsluitend terecht op afspraak. Telefoonnummer 14 035. Tevens is het bestemmingsplan te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.
Beroepsprocedure
Tegen het vastgestelde uitwerkingsplan kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag een beroepschrift worden ingediend door degene die eerder een zienswijze bij het college heeft ingediend. Daarnaast kan een ieder een beroepschrift indienen tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerpuitwerkingsplan zijn aangebracht. Tot slot kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij het college kenbaar te maken een beroepschrift indienen.
Voorlopige voorziening
Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde uitwerkingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het vaststellingsbesluit op te schorten moet een voorlopige voorziening aangevraagd worden. Een verzoek hiertoe kan worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
Inwerkingtreding
Het uitwerkingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Als om voorlopige voorziening wordt verzocht, zal de inwerkingtreding van het uitwerkingsplan afhangen van de gerechtelijke beslissing op dat verzoek.

Informatieavond nieuw woongebied Lindetuin fase 1 in Zuidpolder, Eemnes

Maandag 22 mei 2023 bezocht een mix van belangstellenden van diverse leeftijden de informatieavond van Lindetuin, fase 1. De online verkoop startte op 15 mei jl. Op de informatieavond stelden de bezoekers gericht vragen over de verschillende woningtypes die men tevoren al online had kunnen bekijken. De maquette, brochures en woningoverzichten werden uitgebreid bekeken en enthousiast besproken.

In Lindetuin fase 1 bouwt Heijmans 21 koopwoningen met prijzen vanaf € 383.000,- V.O.N. “Veel belangstelling en veel waardering voor de eerste fase van Lindetuin. Mooie afwisselende architectuur, alom veel groen en ruimte om te spelen. Allemaal kenmerkend voor Zuidpolder, de nieuwste wijk van Eemnes. Daar willen mensen graag wonen”, zegt wethouder Theo Reijn.

Ook bouwer Heijmans kijkt tevreden terug: “Met de grote opkomst voor de informatieavond was het evenement een succes. De enthousiaste reacties en betrokkenheid van de aanwezigen zorgden voor een fijne sfeer”, meldt aankomend ontwikkelaar Howard Vos tevreden.

 

Inschrijftermijn en toewijzing woningen
De inschrijving voor de koopwoningen sluit op maandag 29 mei om 09:00 uur. De toewijzing is op 30 mei a.s. onder toezicht van de notaris. Alle inschrijvers ontvangen bericht. Meer informatie: www.lindetuin-eemnes.nl