Binnenkort in verkoop: het Plukveld

Begin 2022 gaat een nieuw woongebied in Zuidpolder in verkoop: Het Plukveld. Hier komen in totaal 51 woningen; een aantrekkelijke mix van (sociale) koop- en huurwoningen voor o.a. eenpersoonshuishoudens, starters en gezinnen. Ook komen er enkele twee-onder-één-kapwoningen. Het Plukveld ligt aan de Zuidersingel en wordt begrensd door de Schoutensingel, de Beukeboomstraat en het Van Wegenplantsoen.

Lees meer

Boomfeestdag weer een succes

Wethouder Theo Reijn plantte samen met enthousiaste kinderen uit Zuidpolder een veldesdoorn en een heel veel bloembollen. Straks niet alleen mooi, maar ook een traktatie voor allerlei nuttige insecten. Wethouder Theo Reijn: ¨Boomfeestdag is iedere keer weer een feestje. Het is een mooie kans om kinderen meer te leren over de natuur en om het belang van bomen en planten onder hun aandacht te brengen. Bomen zijn belangrijk voor het opgroeien in een gezonde leefomgeving.¨

Lees meer

Nu in verkoop: 9 ruime kavels voor zelfbouw

De inschrijfperiode voor de zelfbouwkavels aan de Blomsingel is inmiddels gesloten.

Wil je graag zélf je huis ontwerpen en bouwen? Dat kan nu in Zuidpolder! Kies voor een traditionele stijl, of juist voor modern en strak. Een extra badkamer, een zonnige serre, veel is mogelijk!

Lees meer

Groene inrichting Van Wijkplantsoen voltooid

Samen met kinderen uit Zuidpolder plantte wethouder Theo Reijn 31 maart de eerste bloesemboom aan het Van Wijkplantsoen. Het gras is ingezaaid, planten en struiken zijn gepoot. Groeien maar! Lees meer

Vastgesteld uitwerkingsplan 10 deelgebied 4.3 Zuidpolder Woongebied Eemnes

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eemnes heeft het uitwerkingsplan 10 deelgebied 4.3 Zuidpolder Woongebied (‘Ruijtershof’) op 8 december 2020 vastgesteld.

Lees meer

Bijeenkomst inrichting Van Wijkplantsoen

In Zuidpolder richten wij speelplekken en plantsoenen altijd in samen met omringende bewoners. Tijdens een bijeenkomst kunnen bewoners dan aan de hand van inspiratievoorbeelden kiezen waar hun voorkeur naar uitgaat met betrekking tot groeninrichting en type speeltoestellen. Bewoners hebben volop gelegenheid om samen te overleggen en kunnen al hun vragen stellen aan de aanwezige experts.

Lees meer

Nieuw woonconcept in Zuidpolder

Het nieuwe concept omvat een combinatie van beneden- en bovenwoningen, bestaande uit 3 benedenwoningen van één woonlaag en 6 bovenwoningen met 2 woonlagen.

Lees meer

Kijkje in Zuidpolder

Op 26 november om 20.00 uur start de verkoop van Ruijtershof. Bekijk de film op www.ruijtershof-eemnes.nl voor een eerste indruk van ontspannen wonen in Zuidpolder. Lees meer

Nu in verkoop: Ruijtershof.

Ruijtershof! Zo heet het nieuwste woongebied in Zuidpolder, waarvan de verkoop op 26 november online om 20.00 uur was gestart. Ruijtershof bestaat uit 24 comfortabele, gasloze woningen van verschillende formaat. De grootte en detaillering van de woningen doet denken aan historische hofjes.

Lees meer

Opening park Zuidpolder

Woensdag 10 juni 2020 opende wethouder Theo Reijn het park aan de Ruizendaallaan. Samen met kinderen uit woonwijk Zuidpolder maakte hij het lint los rondom het net geïnstalleerde insectenhotel, naast de ingang van het park.   Lees meer