Start bouw Lindetuin fase 1, Zuidpolder-Eemnes

Licht aan! Op woensdag 13 december startte Heijmans officieel met de bouw van 41 koop- en huurwoningen in Lindetuin fase 1. Als symbolische start deden wethouder Theo Reijn, Chris Ridderbos van de Alliantie Ontwikkeling en Sandra Kool van Heijmans het licht aan op het bouwterrein en in twee kerstbomen, onder enthousiaste bijval van de toekomstige bewoners.

Woningvariatie

Lindetuin ligt centraal in Zuidpolder. In fase 1 bouwt Heijmans 20 huurwoningen voor woningcorporatie de Alliantie en 21 koopwoningen; rij- en hoekwoningen, woningen met slaapkamer en badkamer op de begane grond en een vrijstaande woning. Sandra Kool van Heijmans zegt hierover: ‘Als makers van een prettige en gezonde leefomgeving kijken wij met trots naar de bouw van Lindetuin; opnieuw een fraai project binnen Zuidpolder. Hier kun je ontspannen wonen, spelen en recreëren in een groen en waterrijk gebied.’ Haar mededeling dat de volgende kerstboom in hun nieuwe huis stond, werd door de toekomstige bewoners blij ontvangen.

‘Opnieuw was er grote belangstelling voor de nieuwe woningen in Zuidpolder. Fantastisch dat ook nu weer veel Eemnessers hier hun nieuwe thuis hebben gevonden. Nu de bouw is gestart, kijken zij uit naar de oplevering in het nieuwe jaar. Is dat geen mooi vooruitzicht?’, zegt wethouder Theo Reijn. Ook lichtte de wethouder toe dat met de snelle busverbinding die nu wordt aangelegd, Eemnes nog beter bereikbaar is. ‘In de spits rijdt de bus zes keer in het uur en brengt je in een kwartiertje in Hilversum. En met één keer overstappen ben je ook snel in Amsterdam of Almere of zelfs in Berlijn!’

Inschrijven voor de 20 sociale huurwoningen kan in het tweede kwartaal van 2024 via Woningnet. Woningcorporatie de Alliantie wijst de woningen toe. Chris Ridderbos van de Alliantie Ontwikkeling:

Met deze kleine eengezinswoningen spelen wij in op het groeiend aantal kleinere huishoudens. Ook deze kleine huishoudens bieden wij de mogelijkheid om in een huis met tuin te wonen. En dat in Zuidpolder, een plek met een hoogwaardig openbaar gebied en veel architectonische kwaliteit. Wij zijn er trots op dat wij ook in zo’n hoogwaardig woongebied ruimte kunnen bieden aan mensen met een bescheiden inkomen.’

Maakkennis met de buren

Weer of geen weer, dat maakte voor de sfeer duidelijk niet uit. Het Eemnesser duo Popy & Jelle droeg haar muzikale steentje bij aan het gezellige samenzijn. Bijna alle toekomstige bewoners waren aanwezig. Zij maakten graag gebruik van de gelegenheid om kennis te maken met hun nieuwe buren en samen feestelijk het glas te heffen.