Kleurwedstrijd Boomfeestdag 2024

Gefeliciteerd! Op 6 mei hing wethouder Theo een eremedaille om bij Elina (8 jaar), Abel (5 jaar) en Seger (3 jaar). Zij hadden de eerste prijs in hun leeftijdscategorie bij de kleurwedstrijd Boomfeestdag 2024. Broertjes, zusjes en (groot)ouders waren bij dit feestelijk moment in het BEL-kantoor aanwezig en er werd flink geklapt voor de trotse winnaars.

Zelf spitten en zaaien is een leuke natuurbeleving voor een kind. Met de gewonnen tuinset en bloemenbommen kunnen ze thuis zaaien en straks zien hoe vlinders en bijen hun bloemen bezoeken’, zegt wethouder Reijn. ‘Zo leren ze spelenderwijs méér over de natuur.’ Van de chocoladebloemen – die ook bij de prijs hoorden! –  werd alvast lekker gesnoept.

Bekijk hieronder de winnende kleurplaten:

Boomfeestdag 2024

Zon, zand, wormen en veel pret! Woensdag 20 maart jl. was een heerlijke, zonnige dag voor de kinderen van Zuidpolder om Boomfeestdag te vieren, bij de watergang aan de zuidgrens.

Bomen

Het geriefbosje is langs het water uitgebreid met een fladderiep, zomerlinde en ruwe berk. Bomen die met hun geurende bloemen, vruchten of ruwe bast veel insecten en dus ook vogels aantrekken. Bij de bouw van project Zuidpolder is zorgvuldig het geriefbosje in stand gehouden; een historisch landschappelijk element. Vroeger stond er bij alle boerderijen zo’n bosje, waar het hakhout vandaan kwam voor gebruik in en rond het huis of bijvoorbeeld hout voor bezemstelen.

Wethouder Theo Reijn van Eemnes viert samen met kinderen uit Zuidpolder Boomfeestdag

Regenwormen

De kinderen hielpen met veel griezelende pret wethouder Theo Reijn met het uitstrooien van regenwormen bij de net geplante bomen. Regenwormen zijn ijverige tunnelbouwers en graven tot wel 3 meter diep. Voedingsstoffen komen door de wormengangen diep in de grond en bomen en planten nestelen hierin ook  hun wortels. Zo kunnen planten en bomen goed groeien en bloeien. De gangetjes lopen vol wanneer het regent. In droge tijden kunnen planten en bomen fijn gebruik maken van die wateropslag.

Educatie

Wethouder Theo Reijn: ‘Boomfeestdag is elk jaar weer een feestelijk moment om ook de kinderen te betrekken bij de natuur in de wijk. Dit jaar leerden ze dat regenwormen heel nuttig zijn. Dat was best wel eng zo’n handje zand vol met krioelende wormen.’ Om het leerelement om een leuke manier te versterken, kregen de kinderen geurige tijm- en bieslookplantjes mee. Leuk om thuis te planten, te verzorgen én om mee te koken.

Dorpse gezelligheid

Als voorpret richting Boomfeestdag hadden de kinderen Boomfeestdag-kleurplaten gemaakt die zij enthousiast bij wethouder Reijn inleverden. Voor de mooiste tekeningen in 3 leeftijdscategorieën volgt er een prijs. Niet alleen de kinderen hadden een gezellige middag, ook hun (groot)ouders en toekomstige bewoners van Zuidpolder maakten van de gelegenheid gebruik met elkaar kennis te maken.

 

Publicatie Ontwerpbestemmingsplan ‘Wakkerendijk 106 e.o.’ Eemnes

Eemnes, 19 december 2023

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Eemnes maakt bekend het ontwerpbestemmingsplan Wakkerendijk 106 e.o. vanaf 19 december -gedurende 6 weken- tot en met 29 januari 2024 ter inzage ligt.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Wakkerendijk 106 e.o.’ is opgesteld op basis van de afspraken die in 2020 en 2021 zijn gemaakt bij de verhuizing van manege Paardenvreugd en de aankoop van een deel van het terrein door de gemeente. Essentie is dat een overlast gevende bestemming ‘Paardenbedrijf’ wordt vervangen door onder andere de bestemmingen Wonen, Groen, Water en een Caravanstalling in de grote schuur om geen andere (overlast gevende) bedrijven mogelijk te maken.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij de balie Vergunningen van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5, 3755 AZ in Eemnes. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 14 035. U kunt de stukken ook via www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om eventuele zienswijzen in te dienen voordat het plan definitief door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

 

Lindetuin fase 2 in verkoop

De 21 woningen van Fase 1 zijn nog maar net toegewezen en nog deze zomer start al weer de verkoop van de 41 woningen in fase 2!

Voor elk wat wils

Van rij- of bovenwoningen voor singles en starters tot levensloopbestendige woningen met badkamer en slaapkamer op de begane grond en grote gezinswoningen. Met 13 verschillende woningtypes biedt Lindetuin Fase 2 echt voor elk wat wils. Neem hier een kijkje bij de woningen of bekijk de kaart van Zuidpolder.

 

De woningen hebben een gevarieerde landelijke architectuur en sluiten mooi aan bij de bestaande bouw in Zuidpolder. In het ontwerp is veel gewisseld met dakvorm, steenkleur, raamverdeling en houtaccenten. Ook zijn de woningen voorzien van fraaie details. Denk hierbij aan de gevelmakelaars bij de puntgevels, omkaderde voordeuren, roedes in de ramen en accent stroken in het metselwerk. Door de wisseling van de verschillende elementen is bijna geen huis hetzelfde.

 

Toewijzingscriteria

Voor 26 woningen gelden er toewijzingscriteria, een zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding, t.w.:

  • 12 beneden- en bovenwoningen
  • 6 hoek- en tussenwoningen
  • 8 Comfortwoningen

De voorwaarden kun je vanaf de start verkoop via de website downloaden.

 

Blomsingel: beneden- en bovenwoningen

 

 


Beukeboomstraat
: rij- en hoekwoningen aan het water

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatieavond nieuw woongebied Lindetuin fase 1 in Zuidpolder, Eemnes

Maandag 22 mei 2023 bezocht een mix van belangstellenden van diverse leeftijden de informatieavond van Lindetuin, fase 1. De online verkoop startte op 15 mei jl. Op de informatieavond stelden de bezoekers gericht vragen over de verschillende woningtypes die men tevoren al online had kunnen bekijken. De maquette, brochures en woningoverzichten werden uitgebreid bekeken en enthousiast besproken.

In Lindetuin fase 1 bouwt Heijmans 21 koopwoningen met prijzen vanaf € 383.000,- V.O.N. “Veel belangstelling en veel waardering voor de eerste fase van Lindetuin. Mooie afwisselende architectuur, alom veel groen en ruimte om te spelen. Allemaal kenmerkend voor Zuidpolder, de nieuwste wijk van Eemnes. Daar willen mensen graag wonen”, zegt wethouder Theo Reijn.

Ook bouwer Heijmans kijkt tevreden terug: “Met de grote opkomst voor de informatieavond was het evenement een succes. De enthousiaste reacties en betrokkenheid van de aanwezigen zorgden voor een fijne sfeer”, meldt aankomend ontwikkelaar Howard Vos tevreden.

 

Inschrijftermijn en toewijzing woningen
De inschrijving voor de koopwoningen sluit op maandag 29 mei om 09:00 uur. De toewijzing is op 30 mei a.s. onder toezicht van de notaris. Alle inschrijvers ontvangen bericht. Meer informatie: www.lindetuin-eemnes.nl

 

Sleuteloverdracht woongebied Het Plukveld

‘Veel geluk en woonplezier in je nieuwe huis’! Met deze woorden overhandigde wethouder Theo Reijn op 4 mei symbolisch de sleutel aan een kersverse bewoonster van Het Plukveld. Hiermee is de oplevering van de woningen van Van Wijnen in dit woongebied officieel gestart. Eind mei 2023 start bouwer Heijmans met de oplevering van haar woningen in dit gebied. 

Het Plukveld

Wethouder Theo Reijn: ‘De eerste woningen in Het Plukveld zijn opgeleverd. Altijd weer een feestelijk moment. De eerste sleutel mocht ik aan Rianne overhandigen, die van de Noordbuurt naar Zuidpolder verhuist. Van de 39 koopwoningen in Het Plukveld zijn er 30 aan Eemnessers verkocht. Daarvan laten er 9 een sociale huurwoning achter die weer beschikbaar komt voor een nieuwe huurder.

De woningen in Het Plukveld  aan de Zuidersingel variëren in oppervlak en architectuur en zijn bestemd voor één- en meerpersoons huishoudens, in verschillende levensfases. De naam verwijst naar het naastgelegen plantsoen waar je fruit en bloemen kunt plukken. Naast koopwoningen zijn er in Het Plukveld ook 12 sociale huurwoningen. De toewijzing van deze huurwoningen is in handen van Woningbouwcorporatie De Alliantie, via Woningnet

Feestelijke sleuteloverdracht door wethouder Theo Reijn in Het Plukveld. ‘Prachtig om weer een mooie woning in Zuidpolder over te dragen aan een blije koper’, lacht Rogier Meeuse, ontwikkelaar bij Van Wijnen.

 

Insectenhotel voor Ruijtershof

Nieuwe bewoners voor Zuidpolder! Wethouder Theo Reijn onthulde 26 april jl. een insectenhotel, samen met bewoners van woonwijk Ruijtershof. Het hotel is goed voor de biodiversiteit en het ‘Groene Bijenlint Eemnes‘!

Ook de trotse makers van het hotel waren erbij: medewerkers van Sherpa, mensen met een beperking. Het insectenhotel sluit de inrichting af van het centrale plantsoen in Ruijtershof. De beplanting is in overleg met omringende bewoners gekozen en trekt vlinders, bijen en insecten aan, waar weer vogels en andere insecteneters op afkomen. Het wordt zo gezellig druk rondom het hotel! Bijen en andere bestuivers zijn heel belangrijk voor de voedselproductie: zonder bij, géén aardbei! De kinderen kregen een ‘honinglepel’ mee om thuis te proeven van het lekkers dat bijen maken.

 

Lindetuin, nieuw woongebied in Zuidpolder

Lindetuin ligt in het hart van Zuidpolder en bestaat uit 82 woningen die in 2 fases worden gebouwd. De huur- en koopwoningen zijn bestemd voor gezinnen, starters, singles en senioren. Zo krijgen meer mensen kans op een fijne woonplek in Zuidpolder!

locatie Lindetuin (rood omkaderd).

Start verkoop

In Lindetuin fase 1 bouwt Heijmans 41 woningen, waarvan 21 koopwoningen in het middendure en dure segment. De verkoop van deze woningen start dit voorjaar! De Alliantie wijst de 20 huurwoningen toe via Woningnet. Van Wijnen start met de verkoop van Lindetuin fase 2 in de loop van 2023. Fase 2 bestaat uit 41 koopwoningen, waaronder sociale en (midden)dure koopwoningen.

Kijk op www.lindetuin-eemnes.nl voor een eerste indruk. Binnenkort vind je hier aanvullende informatie over o.a. datum verkoop, V.O.N-prijzen, woningafmetingen en toewijzingscriteria.

Wil je op de hoogte blijven van actualiteiten in Zuidpolder? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Ontwerpuitwerkingsplan 13 (deelgebied 3.1/3.2), Zuidpolder-Eemnes

Het college van B&W van de gemeente Eemnes heeft tot en met 9 maart 2023 het Ontwerpuitwerkingsplan 13 ter inzage gelegd. https://bit.ly/3Jl2DtG

Het ontwerpuitwerkingsplan bevat in de huidige verkaveling 82 woningen bestaande uit 20 sociale huurwoningen, 8 sociale koopappartementen, 4 midden huur/koop hoekwoningen, 4 midden dure koopappartementen, 12 grondgebonden seniorenwoningen, 14 midden dure grondgebonden tussenwoningen, 15 dure grondgebonden hoek- en rijwoningen, 4 topdure twee-onder-één-kap woningen en 1 top dure vrijstaande woning.

Het ontwerpuitwerkingsplan ligt ter inzage bij de balie Vergunningen van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5, 3755 AZ in Eemnes. Inzage kan uitsluiten op afspraak, telefoonnummer 14 035. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen zienswijzen worden ingediend bij het college van B&W van Eemnes, postbus 71, 3755 ZH Eemnes.

Kinderen aan de slag op Boomfeestdag Eemnes

Op 16 november, Nationale Boomfeestdag, kreeg wethouder Theo Reijn hulp van een aantal sterke kinderen om een Europese Netelboom (‘zwepenboom’) op zijn plek te hijsen aan de Hilhorststraat in Zuidpolder.

De boom draagt straks bloemen en vruchten die een feestmaal vormen voor vogels, vlinders en bijen. Langs de waterkant is door de kinderen, van klein tot groot, enthousiast een flinke hoeveelheid bloembollen geplant. Wanneer de bollen straks hun kopjes boven de grond uitsteken is dat een duidelijk teken dat de lente in aantocht is!

Boomfeestdag is een mooie gelegenheid om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor de natuur bij te brengen. In Zuidpolder planten we, evenals in de rest van Eemnes, regelmatig nieuwe bomen. We vergeten weleens dat Zuidpolder vroeger een hele lege polder was. Deze natuurervaring is een leuke herinnering voor kinderen en hun (groot)ouders’, lacht wethouder Reijn. Om de herinnering vast te houden kregen de kinderen voor thuis een ‘Vergeet-me-niet’ mee.