Lindetuin fase 2 in verkoop

De 21 woningen van Fase 1 zijn nog maar net toegewezen en nog deze zomer start al weer de verkoop van de 41 woningen in fase 2!

Voor elk wat wils

Van rij- of bovenwoningen voor singles en starters tot levensloopbestendige woningen met badkamer en slaapkamer op de begane grond en grote gezinswoningen. Met 13 verschillende woningtypes biedt Lindetuin Fase 2 echt voor elk wat wils. Neem hier een kijkje bij de woningen of bekijk de kaart van Zuidpolder.

 

De woningen hebben een gevarieerde landelijke architectuur en sluiten mooi aan bij de bestaande bouw in Zuidpolder. In het ontwerp is veel gewisseld met dakvorm, steenkleur, raamverdeling en houtaccenten. Ook zijn de woningen voorzien van fraaie details. Denk hierbij aan de gevelmakelaars bij de puntgevels, omkaderde voordeuren, roedes in de ramen en accent stroken in het metselwerk. Door de wisseling van de verschillende elementen is bijna geen huis hetzelfde.

 

Toewijzingscriteria

Voor 26 woningen gelden er toewijzingscriteria, een zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding, t.w.:

  • 12 beneden- en bovenwoningen
  • 6 hoek- en tussenwoningen
  • 8 Comfortwoningen

De voorwaarden kun je vanaf de start verkoop via de website downloaden.

 

Blomsingel: beneden- en bovenwoningen

 

 


Beukeboomstraat
: rij- en hoekwoningen aan het water

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatieavond nieuw woongebied Lindetuin fase 1 in Zuidpolder, Eemnes

Maandag 22 mei 2023 bezocht een mix van belangstellenden van diverse leeftijden de informatieavond van Lindetuin, fase 1. De online verkoop startte op 15 mei jl. Op de informatieavond stelden de bezoekers gericht vragen over de verschillende woningtypes die men tevoren al online had kunnen bekijken. De maquette, brochures en woningoverzichten werden uitgebreid bekeken en enthousiast besproken.

In Lindetuin fase 1 bouwt Heijmans 21 koopwoningen met prijzen vanaf € 383.000,- V.O.N. “Veel belangstelling en veel waardering voor de eerste fase van Lindetuin. Mooie afwisselende architectuur, alom veel groen en ruimte om te spelen. Allemaal kenmerkend voor Zuidpolder, de nieuwste wijk van Eemnes. Daar willen mensen graag wonen”, zegt wethouder Theo Reijn.

Ook bouwer Heijmans kijkt tevreden terug: “Met de grote opkomst voor de informatieavond was het evenement een succes. De enthousiaste reacties en betrokkenheid van de aanwezigen zorgden voor een fijne sfeer”, meldt aankomend ontwikkelaar Howard Vos tevreden.

 

Inschrijftermijn en toewijzing woningen
De inschrijving voor de koopwoningen sluit op maandag 29 mei om 09:00 uur. De toewijzing is op 30 mei a.s. onder toezicht van de notaris. Alle inschrijvers ontvangen bericht. Meer informatie: www.lindetuin-eemnes.nl

 

Sleuteloverdracht woongebied Het Plukveld

‘Veel geluk en woonplezier in je nieuwe huis’! Met deze woorden overhandigde wethouder Theo Reijn op 4 mei symbolisch de sleutel aan een kersverse bewoonster van Het Plukveld. Hiermee is de oplevering van de woningen van Van Wijnen in dit woongebied officieel gestart. Eind mei 2023 start bouwer Heijmans met de oplevering van haar woningen in dit gebied. 

Het Plukveld

Wethouder Theo Reijn: ‘De eerste woningen in Het Plukveld zijn opgeleverd. Altijd weer een feestelijk moment. De eerste sleutel mocht ik aan Rianne overhandigen, die van de Noordbuurt naar Zuidpolder verhuist. Van de 39 koopwoningen in Het Plukveld zijn er 30 aan Eemnessers verkocht. Daarvan laten er 9 een sociale huurwoning achter die weer beschikbaar komt voor een nieuwe huurder.

De woningen in Het Plukveld  aan de Zuidersingel variëren in oppervlak en architectuur en zijn bestemd voor één- en meerpersoons huishoudens, in verschillende levensfases. De naam verwijst naar het naastgelegen plantsoen waar je fruit en bloemen kunt plukken. Naast koopwoningen zijn er in Het Plukveld ook 12 sociale huurwoningen. De toewijzing van deze huurwoningen is in handen van Woningbouwcorporatie De Alliantie, via Woningnet

Feestelijke sleuteloverdracht door wethouder Theo Reijn in Het Plukveld. ‘Prachtig om weer een mooie woning in Zuidpolder over te dragen aan een blije koper’, lacht Rogier Meeuse, ontwikkelaar bij Van Wijnen.

 

Insectenhotel voor Ruijtershof

Nieuwe bewoners voor Zuidpolder! Wethouder Theo Reijn onthulde 26 april jl. een insectenhotel, samen met bewoners van woonwijk Ruijtershof. Het hotel is goed voor de biodiversiteit en het ‘Groene Bijenlint Eemnes‘!

Ook de trotse makers van het hotel waren erbij: medewerkers van Sherpa, mensen met een beperking. Het insectenhotel sluit de inrichting af van het centrale plantsoen in Ruijtershof. De beplanting is in overleg met omringende bewoners gekozen en trekt vlinders, bijen en insecten aan, waar weer vogels en andere insecteneters op afkomen. Het wordt zo gezellig druk rondom het hotel! Bijen en andere bestuivers zijn heel belangrijk voor de voedselproductie: zonder bij, géén aardbei! De kinderen kregen een ‘honinglepel’ mee om thuis te proeven van het lekkers dat bijen maken.

 

Lindetuin, nieuw woongebied in Zuidpolder

Lindetuin ligt in het hart van Zuidpolder en bestaat uit 82 woningen die in 2 fases worden gebouwd. De huur- en koopwoningen zijn bestemd voor gezinnen, starters, singles en senioren. Zo krijgen meer mensen kans op een fijne woonplek in Zuidpolder!

locatie Lindetuin (rood omkaderd).

Start verkoop

In Lindetuin fase 1 bouwt Heijmans 41 woningen, waarvan 21 koopwoningen in het middendure en dure segment. De verkoop van deze woningen start dit voorjaar! De Alliantie wijst de 20 huurwoningen toe via Woningnet. Van Wijnen start met de verkoop van Lindetuin fase 2 in de loop van 2023. Fase 2 bestaat uit 41 koopwoningen, waaronder sociale en (midden)dure koopwoningen.

Kijk op www.lindetuin-eemnes.nl voor een eerste indruk. Binnenkort vind je hier aanvullende informatie over o.a. datum verkoop, V.O.N-prijzen, woningafmetingen en toewijzingscriteria.

Wil je op de hoogte blijven van actualiteiten in Zuidpolder? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

Ontwerpuitwerkingsplan 13 (deelgebied 3.1/3.2), Zuidpolder-Eemnes

Het college van B&W van de gemeente Eemnes heeft tot en met 9 maart 2023 het Ontwerpuitwerkingsplan 13 ter inzage gelegd. https://bit.ly/3Jl2DtG

Het ontwerpuitwerkingsplan bevat in de huidige verkaveling 82 woningen bestaande uit 20 sociale huurwoningen, 8 sociale koopappartementen, 4 midden huur/koop hoekwoningen, 4 midden dure koopappartementen, 12 grondgebonden seniorenwoningen, 14 midden dure grondgebonden tussenwoningen, 15 dure grondgebonden hoek- en rijwoningen, 4 topdure twee-onder-één-kap woningen en 1 top dure vrijstaande woning.

Het ontwerpuitwerkingsplan ligt ter inzage bij de balie Vergunningen van de BEL Combinatie, Zuidersingel 5, 3755 AZ in Eemnes. Inzage kan uitsluiten op afspraak, telefoonnummer 14 035. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl. Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen zienswijzen worden ingediend bij het college van B&W van Eemnes, postbus 71, 3755 ZH Eemnes.

Kinderen aan de slag op Boomfeestdag Eemnes

Op 16 november, Nationale Boomfeestdag, kreeg wethouder Theo Reijn hulp van een aantal sterke kinderen om een Europese Netelboom (‘zwepenboom’) op zijn plek te hijsen aan de Hilhorststraat in Zuidpolder.

De boom draagt straks bloemen en vruchten die een feestmaal vormen voor vogels, vlinders en bijen. Langs de waterkant is door de kinderen, van klein tot groot, enthousiast een flinke hoeveelheid bloembollen geplant. Wanneer de bollen straks hun kopjes boven de grond uitsteken is dat een duidelijk teken dat de lente in aantocht is!

Boomfeestdag is een mooie gelegenheid om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor de natuur bij te brengen. In Zuidpolder planten we, evenals in de rest van Eemnes, regelmatig nieuwe bomen. We vergeten weleens dat Zuidpolder vroeger een hele lege polder was. Deze natuurervaring is een leuke herinnering voor kinderen en hun (groot)ouders’, lacht wethouder Reijn. Om de herinnering vast te houden kregen de kinderen voor thuis een ‘Vergeet-me-niet’ mee.

Samen met uw toekomstige buren uw huis ontwikkelen? In Zuidpolder kan dat!

Samen met uw toekomstige buren uw huis ontwikkelen? In Zuidpolder kan dat!

 

Zuidpolder biedt ruimte voor een collectief zelfbouwproject. Heeft u belangstelling en wilt u hier meer over weten, kom dan naar de informatiebijeenkomst op 28 november 2022 in het Huis van Eemnes.

Wat is Collectief Particulier Opdrachtgeverschap?

Een groep mensen met dezelfde ideeën en wensen koopt samen een kavel en bouwt daar hun eigen woning. Dat heet Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Bij CPO gaat u samen met uw toekomstige buren, georganiseerd in een vereniging, in eigen beheer uw woning realiseren. De vereniging is opdrachtgever voor bijvoorbeeld de architect en later de aannemer. De vereniging wordt begeleid door een deskundige die de groep ondersteunt in de contacten met Projectbureau Zuidpolder, gemeente Eemnes, architect, adviseurs, aannemer, etc.

 

Voor wie?

CPO is voor wie zelf een huis wil ontwikkelen. Met name voor mensen met specifieke wensen zoals een levensloopbestendige woning of gemeenschappelijke ruimtes, biedt zelf bouwen in de vorm van CPO mogelijkheden. De koopsom van de grond en de stichtingskosten van de woning zijn marktconform. Voordelen zitten hem in de schaalgrootte, het delen van risico’s en het besparen op ontwikkelkosten door veel zelf te doen. Dit vergt tijd, energie en doorzettingsvermogen. De deelnemers in een vereniging overleggen veelvuldig en op punten zullen compromissen moeten worden gesloten.

 

U kunt zich voor dit CPO-project aanmelden als u in Eemnes woont of een maatschappelijke of economische binding hebt met Eemnes. Deze aanmelding vindt plaats na de  informatieavond die wij op 28 november organiseren.

 

Aandachtspunten

Er zijn voordelen aan het bouwen met een groep. U profiteert van elkaars kennis en kunde. Vanaf de start heeft u invloed op hoe uw woning en de inrichting van uw directe omgeving; de openbare ruimte op uw gemeenschappelijk kavel. Achter uw eigen voordeur bepaalt u zelf hoe uw woning eruit komt te zien. Het resultaat is een woning op maat, die uiteraard moet voldoen aan de beeldkwaliteitseisen die voor Zuidpolder gelden. Kijk voor het beeldkwaliteitsplan, bestemmingsplan en masterplan op www.zuidpoldereemnes.nl/#downloads. Voor het CPO-kavel is een apart beeldkwaliteitsplan in de maak.

 

Over de locatie

Voor het CPO-project is een fraaie locatie gereserveerd aan de rand van Zuidpolder, aan de Hilhorststraat. Hier kunnen 8 tot 12 woningen worden gerealiseerd.

Belangstelling peilen

Het CPO-project wordt pas in gang gezet bij voldoende belangstelling. Iedereen die zich aanmeldt maakt een gelijke kans, omdat er wordt geloot.

Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen we meer over CPO, de locatie, de mogelijkheden en het vervolgtraject. In de periode na de bijeenkomst kunt u zich aanmelden voor deelname aan het CPO-project.

 

Bijeenkomst

De informatiebijeenkomst is op maandag 28 november a.s. in de Theaterzaal van het Huis van Eemnes aan de Noordersingel 4. Aanvang: 19.30 uur.

Wilt u erbij zijn? Meld u dan uiterlijk donderdag 24 november 2022 aan via zuidpolder@eemnes.nl

U bent van harte welkom!

 

 

Groei en bloei in plantsoen Ruijtershof

“Mooi kleurrijk! Precies waar we om hadden gevraagd.” Blije bewoners kozen het inrichtingsplan voor het plantsoen in Ruijtershof.

Zuidpolder is een groene en waterrijke woonomgeving die in samenspraak met bewoners groeit. De vele plantsoenen en speelplekken richten wij samen met bewoners in. Zo is ook  het inrichtingsplan voor het centrale plantsoen in woongebied Ruijtershof tot stand gekomen.

Ruijtershof

Ruijtershof ligt aan de zuidgrens van Zuidpolder en bestaat uit 24 woningen waarvan een aantal daadwerkelijk in de vorm van een knus hofje zijn gebouwd met een groot plantsoen in het hart daarvan.

Tijdens een inrichtingsbijeenkomst onder leiding van onze stedenbouwkundige, konden bewoners aan het plantsoen hun ideeën en wensen inbrengen. De stedenbouwkundige verwerkte vervolgens de bewonersinbreng in een tweetal inrichtingsvarianten.

Beplanting

Tijdens dit proces was het plantsoen voorlopig ingezaaid met fleurige, snelgroeiende Afrikaantjes, zodat de bewoners niet hoefden uit te kijken op een ongezellig plantsoen met onkruid en stof. Op 4 november 2022 zijn de inrichtingsvarianten ter keuze voorgelegd aan de enthousiaste bewoners.

De tijdelijke Afrikaantjes maken dit najaar plaats voor de gekozen vaste beplanting. Bewoners kijken straks uit op een kleurrijk geheel met bijna het jaar rond bloei en volop bezoek van vlinders, bijen en vogels. De gekozen beplanting sluit mooi aan bij het ‘groene bijenlint Eemnes’.

Zie hier het beplantingsplan.

Feestelijke start bouw van de woningen in ‘Het Plukveld’

Met het leggen van een enorme puzzel kreeg de feestelijke start van de bouw van nieuwbouwproject Het Plukveld op 22 september 2022 een officieel tintje. Wethouder Theo Reijn, projectontwikkelaar Rogier Meeuse van Van Wijnen, Erik Vos directeur Heijmans en Alliantie-directeur Joan van der Burgt legden samen een puzzel waarop de situatie van de verschillende woningen werd weergegeven. Een nieuwbouwproject lijkt soms wel een puzzel voordat daadwerkelijk de eerste spade de grond in kan en op deze symbolische wijze werd dit nog eens benadrukt, aldus de verschillende sprekers.

Feestelijke bijeenkomst

De ontwikkelaars Heijmans en Van Wijnen organiseerden samen deze gezellige middag waarop de toekomstige bewoners elkaar alvast konden ontmoeten. In een heerlijk zonnetje en onder het genot van een hapje en drankje, en de gezellige klanken van een muziekduo dat, niet toevallig, ook uit Zuidpolder afkomstig was, werd er enthousiast kennis met elkaar gemaakt. Het officiële gedeelte werd ingeleid door Sandra Kool, senior ontwikkelaar bij Heijmans. Hierna kreeg Erik Vos (directeur Heijmans) het woord die vooral de uitstraling van de nieuwbouw in Zuidpolder en ook van Het Plukveld onder de aandacht bracht. Erik: “Wij zijn trots op dit project en wij hopen dat alle kopers hier straks heerlijk gaan genieten in deze prachtige leefomgeving, want dàt is waar wij dit allemaal voor doen”.

Rogier Meeuse, ontwikkelaar bij Van Wijnen, benadrukte dat het in deze bijzondere tijden een groot goed was om betaalbare woningen te kunnen bouwen vooral gericht op starters. De ‘beneden- en bovenwoningen’ specifiek voor deze doelgroep zijn hier een goed voorbeeld van.
Hierna kreeg wethouder Theo Reijn het woord. Hij feliciteerde de kopers nadrukkelijk met hun nieuwe woning. Voor de 39 woningen waren er ruim 500 belangstellenden. “Dat u een woning hebt kunnen bemachtigen is dan ook een felicitatie waard. Door de aangescherpte toewijzingscriteria is het ons ook gelukt om het overgrote deel toe te wijzen aan inwoners van Eemnes en kopers die een maatschappelijke of economische binding met de gemeente hebben. Daarmee zijn gelijktijdig 9 sociale huurwoningen in Eemnes vrijgekomen voor verhuur”. Reijn vertelde dat de gemeente maatregelen neemt om de bereikbaarheid te verbeteren. “Begin volgend jaar wordt de afrit van de A27 uitgebreid en wordt de halte van het hoogwaardig openbaar vervoer aangelegd. Daarmee krijgt u dicht bij huis een frequente busverbinding met Hilversum, Amsterdam, Utrecht en Almere. Voor de wat langere termijn werken wij aan het doortrekken van de Zuidersingel naar de A1”.  

Na het leggen van de puzzel was het officiële gedeelte ten einde en konden de toekomstige bewoners ook de vorderingen op de bouwplaats bekijken.

Over het Plukveld

Het Plukveld is het meest recente deelfase van Zuidpolder Eemnes. Heijmans en Van Wijnen hebben reeds diverse woningen in de Zuidpolder gerealiseerd. Het Plukveld ligt aan de Zuidersingel. De naam van dit project is een verwijzing naar het naastgelegen plantsoen waar fruit en bloemen vrij geplukt mogen worden. Heijmans en Van Wijnen bouwen hier beneden- en bovenwoningen met twee of drie kamers, rij- en hoekwoningen en vier twee-onder-een-kapwoningen. Allemaal duurzame en energiezuinige woningen die stuk voor stuk een rijke en unieke uitstraling hebben.

Alle koopwoningen zijn middels loting en toewijzing verkocht. De sociale huurwoningen zullen eind dit jaar door de Alliantie worden verhuurd en de toewijzing verloopt via Woningnet.
Erik Vos (directeur Heijmans), Joan van der Burgt (Alliantie-directeur), Rogier Meeuse (projectontwikkelaar Van Wijnen) en wethouder Theo Reijn (gemeente Eemnes) legden samen een puzzel waarop de situatie van de verschillende woningen werd weergegeven.