Opening park Zuidpolder

Woensdag 10 juni 2020 opende wethouder Theo Reijn het park aan de Ruizendaallaan. Samen met kinderen uit woonwijk Zuidpolder maakte hij het lint los rondom het net geïnstalleerde insectenhotel, naast de ingang van het park.  

Inrichting

Het park bestaat uit een natuurspeelplaats, losloopgebied voor honden en een waterretentiegebied. De inrichting van het waterrijke park is in samenspraak met bewoners tot stand gekomen. Ook hebben wij nauw samengewerkt met een ecoloog. De speelplaats is geschikt voor jonge én oudere kinderen. Honden kunnen vrij rondrennen in een afgescheiden gedeelte van het park. Het middengedeelte is bedoeld als waterberging en kan bij hevige regenval en hoge waterstanden onderlopen. Het duurzaam gefabriceerde insectenhotel bevordert de biodiversiteit in de omgeving.

Wethouder Theo Reijn: ‘Dit prachtige park trekt veel belangstelling. Zowel bewoners van Zuidpolder als andere Eemnessers komen hier graag voor een wandeling, om te sporten en/of om met hun (klein)kinderen te genieten. In het park is veel ruimte voor groen en water. Er is genoeg te zien, te doen en te beleven!’