Boomfeestdag weer een succes

Wethouder Theo Reijn plantte samen met enthousiaste kinderen uit Zuidpolder een veldesdoorn en een heel veel bloembollen. Straks niet alleen mooi, maar ook een traktatie voor allerlei nuttige insecten. Wethouder Theo Reijn: ¨Boomfeestdag is iedere keer weer een feestje. Het is een mooie kans om kinderen meer te leren over de natuur en om het belang van bomen en planten onder hun aandacht te brengen. Bomen zijn belangrijk voor het opgroeien in een gezonde leefomgeving.¨

Op woensdag 10 november 2021 hebben we in Zuidpolder weer Nationale Boomfeestdag gevierd. Wethouder Theo Reijn plantte samen met een aantal kinderen uit Zuidpolder een boom naast Van Wijkplantsoen 43, eentje uit een hele rij. Ook hebben ze gezamenlijk met veel zorg en plezier en flinke rand bloembollen geplant rond de grote bomen bij de speelplekken.

In het voorjaar komen de bloemen uit. De bloemen zijn niet alleen mooi, maar trekken ook veel vlinders, bijen en andere nuttige insecten aan en vormen een mooie aansluiting op het groen bijenlint Eemnes. Ook de geplante boom (een bloeiende veldesdoorn) is een traktatie voor vlinders en bijen. Na afloop kregen de kinderen, als dank voor hun hulp, allemaal een zakje bloembollen mee om thuis te planten; jong geleerd, oud gedaan. Als straks de kopjes van de bloemen boven het gras uitsteken, is het voorjaar is aantocht!