Groei en bloei in plantsoen Ruijtershof

“Mooi kleurrijk! Precies waar we om hadden gevraagd.” Blije bewoners kozen het inrichtingsplan voor het plantsoen in Ruijtershof.

Zuidpolder is een groene en waterrijke woonomgeving die in samenspraak met bewoners groeit. De vele plantsoenen en speelplekken richten wij samen met bewoners in. Zo is ook  het inrichtingsplan voor het centrale plantsoen in woongebied Ruijtershof tot stand gekomen.

Ruijtershof

Ruijtershof ligt aan de zuidgrens van Zuidpolder en bestaat uit 24 woningen waarvan een aantal daadwerkelijk in de vorm van een knus hofje zijn gebouwd met een groot plantsoen in het hart daarvan.

Tijdens een inrichtingsbijeenkomst onder leiding van onze stedenbouwkundige, konden bewoners aan het plantsoen hun ideeën en wensen inbrengen. De stedenbouwkundige verwerkte vervolgens de bewonersinbreng in een tweetal inrichtingsvarianten.

Beplanting

Tijdens dit proces was het plantsoen voorlopig ingezaaid met fleurige, snelgroeiende Afrikaantjes, zodat de bewoners niet hoefden uit te kijken op een ongezellig plantsoen met onkruid en stof. Op 4 november 2022 zijn de inrichtingsvarianten ter keuze voorgelegd aan de enthousiaste bewoners.

De tijdelijke Afrikaantjes maken dit najaar plaats voor de gekozen vaste beplanting. Bewoners kijken straks uit op een kleurrijk geheel met bijna het jaar rond bloei en volop bezoek van vlinders, bijen en vogels. De gekozen beplanting sluit mooi aan bij het ‘groene bijenlint Eemnes’.

Zie hier het beplantingsplan.