Groene inrichting Van Wijkplantsoen voltooid

Samen met kinderen uit Zuidpolder plantte wethouder Theo Reijn 31 maart de eerste bloesemboom aan het Van Wijkplantsoen. Het gras is ingezaaid, planten en struiken zijn gepoot. Groeien maar!

Het grote plantsoen ligt centraal in het oostelijk deel van Zuidpolder en wordt omzoomd door wilde-kersenbomen die in het voorjaar bloeien. De eerste bloesems zijn al uitgekomen en het jonge groen van de overige beplanting en gras ligt als een groen waas over het plantsoen. Nog even op de paden blijven met spelende kinderen en honden, dan kan het groen goed wortelen.

Keuze beplanting en speeltoestellen

De veelal bloeiende plantensoorten en speeltoestellen zijn samen met de bewoners uit dit gebied gekozen. Bij de plantkeuze is rekening gehouden met aantrekkingskracht voor vogels en bestuivende insecten. In het plantsoen komen 2 verschillende speelplekken; één voor kinderen van 0-6 jaar en de ander voor de leeftijdscategorie 6-12 jaar. De toegangspaden zijn geschikt voor kinderwagens en skatende kinderen hebben de fijne egale paden al volop ontdekt.

Wethouder Theo Reijn: ‘Buitenspelen is belangrijk. In heel Eemnes zijn wij bezig met het opknappen en uitbreiden van speelplekken. Ook is het goed om kinderen te betrekken bij hun woonplek en bij de natuur. Dit zijn leuke momenten om dit samen met hen in de praktijk te brengen.’ Om zelf thuis te planten kregen de plantertjes uit Zuidpolder een ‘vuurhoed’ mee; jong geleerd, oud gedaan!

Zo’n plantsoen met bankjes en schaduw is straks – wanneer dat weer veilig kan – ook een fijne plek voor (groot)ouders om elkaar spontaan even te zien. Goed voor de sociale cohesie!’, lachte wethouder Reijn.