Sleuteloverdracht woongebied Het Plukveld

‘Veel geluk en woonplezier in je nieuwe huis’! Met deze woorden overhandigde wethouder Theo Reijn op 4 mei symbolisch de sleutel aan een kersverse bewoonster van Het Plukveld. Hiermee is de oplevering van de woningen van Van Wijnen in dit woongebied officieel gestart. Eind mei 2023 start bouwer Heijmans met de oplevering van haar woningen in dit gebied. 

Het Plukveld

Wethouder Theo Reijn: ‘De eerste woningen in Het Plukveld zijn opgeleverd. Altijd weer een feestelijk moment. De eerste sleutel mocht ik aan Rianne overhandigen, die van de Noordbuurt naar Zuidpolder verhuist. Van de 39 koopwoningen in Het Plukveld zijn er 30 aan Eemnessers verkocht. Daarvan laten er 9 een sociale huurwoning achter die weer beschikbaar komt voor een nieuwe huurder.

De woningen in Het Plukveld  aan de Zuidersingel variëren in oppervlak en architectuur en zijn bestemd voor één- en meerpersoons huishoudens, in verschillende levensfases. De naam verwijst naar het naastgelegen plantsoen waar je fruit en bloemen kunt plukken. Naast koopwoningen zijn er in Het Plukveld ook 12 sociale huurwoningen. De toewijzing van deze huurwoningen is in handen van Woningbouwcorporatie De Alliantie, via Woningnet

Feestelijke sleuteloverdracht door wethouder Theo Reijn in Het Plukveld. ‘Prachtig om weer een mooie woning in Zuidpolder over te dragen aan een blije koper’, lacht Rogier Meeuse, ontwikkelaar bij Van Wijnen.