Sleuteloverdracht woongebied Ruijtershof

Wethouder Theo Reijn markeerde 9 mei jl. symbolisch de oplevering van woongebied Ruijtershof met de overhandiging van een sleutel aan een van de nieuwe bewoners.

Woningtypes

Ruijtershof omvat 24 woningen, waarvan 12 in de vorm van een hofje zijn gebouwd rondom een centraal plantsoen. Dit plantsoen wordt in samenspraak met bewoners ingericht en beplant. Theo Reijn: ‘Het knusse hofje ligt beschut achter de vrijstaande – en geschakelde woningen van woongebied Ruijtershof. Er is weer veel aandacht besteed aan de hekwerken, muurtjes en poorten die passen bij de hoogwaardige- en gevarieerde architectuur van de woningen in Zuidpolder.’

55+ woning

Enkele hofwoningen waren bestemd voor 55+ bewoners. Els en Pieter zijn sinds vandaag de bewoners van een van deze woningen en namen de sleutel van Theo Reijn in ontvangst. ‘Wij wilden graag weer een tuin, ook vanwege onze teckel. Het ontwerp van deze woningen sprak ons meteen aan. We zijn erg blij met ons nieuwe huis en zijn zelfs een beetje verrast door de ruimte die we beneden en boven hebben’, zeggen Els en Pieter.

Ontwikkelaar Jeroen Heesters: ‘Heijmans heeft verschillende woningtypes in Ruijtershof gerealiseerd, waaronder deze prachtige 55+ woning met een bad- en slaapkamer op de begane grond. In het kleinschalige autoluwe hof kunnen kinderen veilig spelen en een praatje met de buren is zo gemaakt!’


Wethouder Theo Reijn en Jeroen Heesters van fa. Heijmans overhandigen een sleutel en bloemen aan nieuwe bewoners Els en Pieter bij de oplevering van Ruijtershof.