Start verkoop Het Plukveld

Op 24 januari 2022 is de inschrijving gestart voor de koopwoningen in Het Plukveld, Het nieuwe woongebied in Zuidpolder. Hier komen 51 woningen, waarvan 39 koopwoningen en 12 sociale huurwoningen. De woningen variëren in oppervlak en architectuur en vormen een gemêleerd geheel aan de westkant van Zuidpolder. Woningbouwcorporatie De Alliantie zorgt op een later tijdstip voor de toewijzing van de huurwoningen.

Het Plukveld

Het Plukveld ligt aan de Zuidersingel. De naam is een verwijzing naar het naastgelegen plantsoen waar fruit en bloemen vrij geplukt mogen worden. Heijmans en Van Wijnen bouwen hier beneden- en bovenwoningen met twee of drie kamers, rij- en hoekwoningen en vier twee-onder-een-kapwoningen. Het woonoppervlak varieert van 50 tot 120m2. De V.O.N.-prijzen liggen tussen € 212.000,- voor een benedenwoning met twee kamers en € 660.000,- voor een ruime twee-onder-een-kapwoning. Prijzen zijn excl. de installatie voor ruimteverwarming en warm tapwater. Deze warmtepomp kan worden gekocht of geleased. . 

Verdeling van woningen

Voor 31 van de 39 woningen in Het Plukveld gelden bij de verkoop toewijzingscriteria. Dit vergroot de mogelijkheid voor mensen met een binding met Eemnes om een duurzame, energiezuinige woning in Het Plukveld te kopen. Denk hierbij aan starters, éénpersoons-huishoudens en gezinnen met een modaal inkomen. Tevens stimuleren de toewijzingscriteria de doorstroming vanuit sociale huurwoningen. Op alle koopwoningen zijn een anti-speculatiebeding en een zelfbewoningsplicht van toepassing, m.u.v. de twee-onder-een-kapwoningen. ‘Zoals bij elk bouwproject in Eemnes, bouwen wij ook in Zuidpolder betaalbare woningen voor o.a. jongeren die graag in Eemnes willen blijven wonen. Daarvoor bieden de benedenwoningen met prijzen tot € 222.000,- V.O.N. en bovenwoningen tot € 263.000,- V.O.N. een mooie kans’, zegt wethouder Theo Reijn.