Comfortabel en duurzaam

In Zuidpolder is duurzaamheid een vanzelfsprekende kwaliteit. De woningen zijn goed geïsoleerd, op de zon georiënteerd en standaard voorzien van zonnepanelen. De klassieke lantaarnpalen op straat hebben moderne LED-verlichting. En het elektrisch netwerk is voorbereid op laadpalen voor elektrische auto’s.

Duurzame maatregelen zorgen dat de woningen in Zuidpolder op de toekomst zijn voorbereid. Dat is niet alleen goed voor de leefomgeving, het betekent ook lagere energielasten én een hogere toekomstwaarde van het huis. Alle woningen in Zuidpolder gebouwd vanaf 2020 zijn gasloos. Hiervoor maken we o.a. gebruik van warmtepompen, lees hier meer over de voordelen hiervan.

Meer dan energie besparen
Een gescheiden waterafvoer zorgt voor een natuurlijke afvloeiing van regenwater in sloten en bodem. Het (hard)hout voor de beschoeiingen en bruggen voldoet aan de eisen van duurzaam geproduceerd hout. En het gebruik van gebakken metselstenen, keramische dakpannen en mooie detaillering geeft de woningen een hoogwaardige uitstraling.

Wat kun je zelf doen?
Ga je verhuizen naar een nieuwe woning in Zuidpolder? Dit is het moment om milieubewuste keuzes te maken bij het inrichten van je woning. Simpele dingen maken al een groot verschil. Wil je je huis en tuin milieuvriendelijk inrichten? Dit kunt u zelf doen.