Zelfbouwen

In Zuidpolder kunt u ook zélf uw huis ontwerpen en bouwen. In de verschillende deelgebieden zijn kavels voor zelfbouw.

Zelfbouwkavels aan de Blomsingel, fase 2
Nu gaan negen vrije kavels in de verkoop. Deze zelfbouwkavels (nr. 475 t/m 483) liggen aan de Blomsingel. Aan de rand van de wijk, met een tuin op het zuiden. De kavels zijn rustig en ruim gelegen. Met veel vrijheid om zelf een huis te bouwen. Bekijk hieronder de online brochure.

De inschrijfperiode voor de zelfbouwkavels aan de Blomsingel is inmiddels gesloten

 

Brochure zelfbouwkavels Blomsingel fase 2

Blader hier door de online brochure zelfbouwkavels Blomsingel fase 2

Bouwen voor de toekomst

Zo bouwt u slim en energiezuinig:

  • optimale isolatie en drie-laags glas: om de warmte in de woning te behouden
  • zonnepanelen op het dak: voor het opwekken van eigen elektriciteit en warm water
  • bodemwarmtepomp: voor het verwarmen van uw huis in de winter en koelen in de zomer
  • laagtemperatuur-vloerverwarming (35°C): voor gelijkmatige verwarming van de woning
  • energiezuinig ventilatiesysteem: zorgt voor een prettig binnenklimaat en is energiezuinig

Bodemwarmtepomp voor hoog wooncomfort
De warmtepomp zorgt voor warm water en een aangename temperatuur in huis.
Via buizen in de bodem tot een diepte van circa 70 – 100 meter, haalt de pomp de aardwarmte met water omhoog. De temperatuur is dan nog niet hoog genoeg om de woning te verwarmen. Met behulp van een compressor, verdamper en condensor, brengt de pomp de temperatuur verder omhoog. Een warmtewisselaar zorgt voor afgifte van de warmte aan de vloerverwarming in huis. Hiervoor gebruikt de warmtepomp slechts een geringe hoeveelheid elektriciteit.

Voordelen van de bodemwarmtepomp

  • verwarmt in de winter en koelt in de zomer
  • wekt eigen energie op, dus geen last van prijsstijgingen
  • toekomstbestendig: geen gasaansluiting nodig

Regelingen voor stimuleren duurzaamheid

  • extra hypotheekbedrag van € 25.000 Wetgeving 2021 bij aankoop van een energieneutrale woning (EPC=0 of lager is de wens)
  • als particulier kunt u de btw op de installatie van zonnepanelen terugvragen van de belastingdienst
  • ISDE-subsidie van de Rijksoverheid voor de aanschaf van een bodemwarmtepomp (www.rvo.nl). Informeer bij uw financieel adviseur naar de voorwaarden.

Wat is mogelijk?
We willen vooral veel vrijlaten en zelfbouwers inspireren, maar voorschriften zijn er ook. Voor elke kavel hebben we de bouwvoorschriften op een rij gezet, in het kavelpaspoort. Supervisor Peter Verschuren toetst de woningontwerpen aan deze uitgangspunten. Hij zal u inspireren en architecten stimuleren samen een bijzondere wijk te maken, zonder de samenhang binnen de Zuidpolder uit het oog te verliezen.

Hulp nog bij het ontwerpproces?
Uw eigen huis bouwen? Veel mensen gingen u voor. Veel informatie, tips en trucs en aandachtspunten staan online. Bijvoorbeeld op: http://www.kavelarchitect.nl/. Kunt uw wel wat hulp gebruiken? Wij helpen u graag op weg. U kunt gebruik maken van een shortlist met architecten die qua ontwerpstijl aansluiten bij de beeldkwaliteit van Zuidpolder.

Heeft u vragen? Neem voor meer informatie contact op met de makelaar.

Stappenplan ontwerp

  • 1

    Een door u gekozen architect maakt een schetsontwerp. De supervisor beoordeelt of het ontwerp voldoet aan de stedenbouwkundige en architectonische samenhangen zoals is verwoord in het Beeldkwaliteitsplan.

  • 2

    Het schetsontwerp gaat voor beoordeling naar de commissie ruimtelijke kwaliteit. De supervisor biedt zijn schriftelijk advies aan bij de commissie ruimtelijke kwaliteit. Hierna doorloopt het ontwerp de welstandsprocedure.

  • 3

    Na goedkeuring en vaststelling van het definitieve ontwerp door de commissie ruimtelijke kwaliteit vraagt de koper bij de gemeente de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) aan. Dit neemt maximaal 26 weken in beslag.

  • 4

    Nadat de levering van de grond bij de notaris is vastgelegd, is de koper eigenaar van de grond. Zuidpolder levert de grond bouwrijp op (schoon, zonder obstakels en met voorzieningen als water en electriciteit).

  • 5

    De bouwer kan aan de slag. Het project dient in een continu bouwproces te worden afgerond zodat de overlast voor omwonenden beperkt blijft.